Sposób przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki doprawić przyprawą kuchenna. Jajka roztrzepać z dwiema łyżkami wody.

Przygotowaną rybę panierować w jajku i mące, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć gorącą wodą.
Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w małą kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić.
Dodać paprykę, podlać wodą i dusić aż cebula zacznie się rozpadać. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

Do sosu włożyć usmażoną rybę, ostrożnie przemieszać aby ryba się nie rozpadała. Dusić jeszcze ok. 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwiagr

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !