Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w paprykowo-cebulowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 60 dag
papryka 1 sztuka
cebula 8-10 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
jajko 2 sztuki
mąka wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w paprykowo-cebulowym sosie

Filety pokroić na mniejsze kawałki doprawić przyprawą kuchenna. Jajka roztrzepać z dwiema łyżkami wody.

Przygotowaną rybę panierować w jajku i mące, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Cebulę obrać, pokroić w krążki, sparzyć gorącą wodą.
Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w małą kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, zeszklić.
Dodać paprykę, podlać wodą i dusić aż cebula zacznie się rozpadać. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

Do sosu włożyć usmażoną rybę, ostrożnie przemieszać aby ryba się nie rozpadała. Dusić jeszcze ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 28.06.2012 22:43
polecam
Sylwiagr 28.06.2012 11:42
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak