Sposób przygotowania

Mąkę wyłożyć na stolnicę dodać sodę, cukier i wymieszać. Następnie zrobić rowek wbić jajko i dodać margarynę i miód. Posiekać nożem i wyrobić ciasto. Rozwałkować i upiec placek.
Masa:
Z połowy litra mleka odlać pół szklanki. W tej połowie wymieszać cukier, cukier waniliowy i obie mąki. To wszystko dobrze wymieszać, a resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać ten budyń i zagotować ciągle mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Utrzeć margarynę i dodawać po łyżce budyniu ciągle ucierając.
Placek przeciąć wzdłuż, wyłożyć masą i przykryć drugą częścią placka. Udekorować wg uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !