Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
soczwica 4-45 dag
woda 2-2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi

Soczewicę gotujemy przez 35-40 minut, by była mieka, odedzamy Cebule obieramy, siekamy drobno, podsmażamy na tłkuszczuDodajemy do soczewicy, mielimy i dodajemy roztrzepane jajko i czonek oraz przyprawy,

1 kg mąka,
2-2,5 szklanki woda chłodna,
1/2 szklanki olej,
2 łyzeczki Sól,
1 sztuka cebula,
jajko-1 sztuka
soczewica
do smaku Sól,
do smaku pieprz,
do smaku słodka papryka Prymat,
do polania śmatana

Składniki na ciasto zagniatamy _ mąaka, sól, woda. Dobrze wyrabiamy. Ja nie dodaje jajka.
CIasto dzielimy na czessci, rozwałkowywujemy. Wykrawamy szklanka kółka.FArsz wykładamy na każde kółko, sklejamy boki ze sobą.Wrzucamy na gotującą się wodę, z odrobina oleju. ja wrzucam po 20 sztuk. Oczywiscie pierogi powinny byc zanurzone w wodzie, wyjmujemy po wypłynięciu na wierzch, woda będzie się gotowała. WYjmujemy z wody. JA lubie podsmażone pierogi więc je przed podaniem podsmażyłam POdajemy ze śmiataną lub ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 09.08.2012 21:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak