Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć, dodać cukier, następnie jajka i ucierać. Następnie dodać mak, mąkę ziemniaczaną, miód, kawę , cynamon i sodę ciągle ucierając. Wylać na formę i piec ok 30 min. Następnie zrobić ciasto jasne. Białka ubijamy, następnie dodajemy cukier. Gdy jest sztywna piana łyżką wmieszać mąkę ziemniaczaną i dodać ocet. Piec ok 20 min.
Masa:
Z 2 szkl. mleka oddać pół szklanki i w połowie szklanki dodać 6 żółtek, 8 łyżek cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej i zwykłej i cukier waniliowy. To wszystko dobrze rozmieszać, a resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać zrobiony budyń i mieszać aż się zagotuje. Schłodzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce zimnego budyniu ciągle ucierając. Ciasto makowe ułożyć na spód, rozetrzeć masę troszkę zostawić do dekoracji, na to położyć ciasto jasne i udekorować wierch masą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !