Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
kukurydza konserwowa 1 puszka
ogórki konserwowe 5-6 sztuk
jajko 4-5 sztuk
por 1 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka osączyć z zalewy, jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy, pora oczyścić, umyć, pokroić w pól-plasterki. Ogórki pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku, dodać majonez i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 28.06.2012 11:18
bardzo kolorowa i apetyczna!;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak