Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z poziomkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3/4 szklanki
jaja 2 sztuki
mąka 2 szklanki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
poziomki 1 szklaneczka

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z poziomkami

Wymienione składniki łączymy ze sobą, ja miksuję. Na koniec dodaję pozioomki, wszytsko mieszam.Na metalową łyżkę nabieramy ciasto i wylewamy na patelnie formując kszałt racucha.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obydwu stron.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.WYkładamy na talerz- smacznego. Można posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 29.06.2012 10:28
pyszne racuszki z moimi ulubionymi poziomkami:)
halina17 28.06.2012 11:29
pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak