Sposób przygotowania

Kiedy mam mało mięso i dużo osób do nakarmienia zwykle robię danie w stylu chińskim:)

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek, podsmażyć a potem dołożyć mięso. Polać łyżką sosu sojowego i doprawić imbirem oraz kolendrą. Smażyć mieszając aż będzie prawie gotowe. Przesypać do innego naczynia.
W tym samy woku usmażyć warzywa: dolać oleju i na rozgrzany olej wrzucić posiekany ząbek czosnku, potem marchewkę, parę minut po marchewce paprykę i cebulę. Doprawić przyprawami i sosem sojowym. Od czasu do czasu mieszać.
W tym czasie przygotować cukinię. Umyć i pokroić w kostkę razem ze skórą...chyba, że jest stara i skóra jest już zdrewniała.
Dodać do warzyw cukinię i dusić kilka minut pod przykryciem aż zmięknie.
Na koniec połączyć warzywa z mięsem i smażyć kilka minut na razem- nie za długo, aby warzywa nadal były al dente. Dolać sos słodko- kwaśny, doprawić do smaku.
Podawać z ryżem, można wymieszać razem albo podawać osobno ( jedno koło drugiego) Smacznego.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ale smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    to coś dla nie, zwłaszcza, że jest tam cukinia ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ups miało być oczywiście "to coś dla mnie" :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    z utęsknieniem czekam na swoją cukinię , lubię dania z nią robione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !