Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 20 dag
jajko 1 sztuka
kasza manna 2 łyżki
cebula 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 5 sztuk
szynka 4 plastry
zakwas 2-3 szklanki
wędlina 15 dag
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z pulpetami

Z mięsa, jajka, kaszy manny i drobno pokrojonej cebuli zarobić masę. Doprawić do smaku.

Wędlinę pokroić w plastry, jajka ugotować na twardo, zagotować ok. 2 litry wody, dodać pokrojoną wędlinę.

Z masy formować pulpeciki i wrzucać na wrzątek, gotować 10-15 minut.

Dodać zakwas i doprawić do smaku, dodać śmietanę.
Jajka pokroić na ćwiartki, ułożyć na talerzy razem z pulpetami i szynkowymi pulpetami, zalać żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak