Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kokosowe pod torcik na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt.
cukier waniliowy 2 op.
cukier 1,5 szkl.
wiórki kokosowe 300 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowe pod torcik na zimno

Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Dosypać cukier i nadal ubijać do czasu, kiedy się niemal rozpuści.
Do masy wsypać wiórki kokosowe i sprawnie, ale krótko, wymieszać.
Masę przełożyć do szerokiej prostokątnej foremki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w temperaturze 180-190*C.

Po zupełnym ostudzeniu użyć jako spód do ciasta na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.07.2012 20:59
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
jolanta19 28.06.2012 19:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak