Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
pieczarki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe schabowe

Pieczarki obrać, umyć, obgotować w wodzie z dodatkiem soli, albo przyprawy kuchennej. Osączyć albo odcisnąć z nadmiaru wody, oprószyć pieprzem.

Jajka roztrzepać z dwoma łyżkami wody i dodatkiem przyprawy kuchennej.

Osączone pieczarki panierować w bułce, jajku i bułce.

Smażyć na rumiano z obydwu stron.
Pieczarki są naprawdę duże, a można powiedzieć, że ogromne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak