Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki w zielonym curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 cała
mleko kokosowe 4 łyżki
pasta zielonego curry 1.5 łyżka
cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sałata wg uznania
sok z limonki 1 szt
sos chili 1 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki w zielonym curry

Kroki postępowania

1
Mleko lub śmietankę kokosową mieszamy z pastą curry. W takiej marynacie marynujemy pierś pokrojoną w dużą kostkę.
Krok 1 - Szaszłyki w zielonym curry foto
2
Wazrywa myjemy i kroimy na duże części. Nadziewamy szaszłyki kurczakiem, cukinią, papryką. Grillujemy, pieczemy lub smażymy je na patelni grillowej.
Krok 2 - Szaszłyki w zielonym curry foto
3
Podajemy na dowolnej sałatce i polewamy dressingiem (sos chilli z sokiem z limonki)
Krok 3 - Szaszłyki w zielonym curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 30.07.2012 15:23
super pomysl
suzana 28.06.2012 16:29
świetne szaszłyki
Cukiereczek13 28.06.2012 13:34
pysznie wygladaja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak