Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 l
szynka parmeńska 5 plastrów
serek topiony 150 g
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Serek topiony rozpuszczamy a w 2 szklankach gorącego bulionu (przecieramy przez drobne sitko by usunąć grudki). Przed podaniem doprawiamy ostrą papryką i pieprzem. Dekorujemy listkami świeżej bazylii (można dodać inne zioła wedle upodobań). Podajemy z grzankami (wtedy szynkę parmeńską kroimy w drobną kostkę lub wąskie paseczki długości 2-3 cm). Można również serwować z paluszkami drożdżowymi (szynkę nawijamy na paluszki i podgrzewamy w rozgrzanym piekarniku).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 28.06.2012 22:02
super
mufinka79 28.06.2012 21:32
lubię widzieć jak potrawa wygląda :(
aginaa 28.06.2012 19:49
smaczna
Kamila/kami007 28.06.2012 11:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak