Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos słodko - kwaśny.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 3 laski
cebula 1-2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat odrobina
ocet 1 łyżka
cukier 2 łyżki
boczek 0,5 kg
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos słodko - kwaśny.

Kroki postępowania

1
Boczek kroję w paski i wytapiam skwarki.
Krok 1 - Bigos słodko - kwaśny. foto
2
Kapustę gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 2 - Bigos słodko - kwaśny. foto
3
Kiełbasę podsmażam z cebulą.
Krok 3 - Bigos słodko - kwaśny. foto
4
Gdy kapusta się ugotuję dodaję skwarki, kiełbasę z cebulą i koncentrat. Przyprawiam kwaskiem, octem, cukrem i pieprzem. Chwilę gotuję.
Krok 4 - Bigos słodko - kwaśny. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 16.08.2012 20:03
rewelacja:)
SYLKA 05.08.2012 19:01
smacznie
agnieszka137 28.06.2012 23:45
pyszny bigosik
Justyna23
Justyna23 28.06.2012 14:13
pysznie wyglada
misia53 28.06.2012 13:20
Iza, chyba mnie podejrzałaś ....właśnie zrobiłam mmmm.....pychota!
motyl 28.06.2012 09:41
smaczne
motyl 28.06.2012 09:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak