Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w sosie pieczarkowym.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ryż 100 g
sól
jajko 1
pieprz
cebula 1
Papryka ostra mielona Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
kapusta 1 główka
usmażone pieczarki 30 dag
smietana 18%
mąka 2 łyżki
kostka grzybowa Kucharek 1-2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w sosie pieczarkowym.

Kroki postępowania

1
Mięso wyrobić z ugotowanym na pół miękko ryżem, jajkiem, startą na tarce cebulą i przyprawami. Kapustę sparzyć i zawinąć farsz w liście.
Krok 1 - Gołąbki w sosie pieczarkowym. foto
2
Gołąbki włożyć do garnka, na to dać usmażone pieczarki. Zalać wodą w której się parzyła kapusta. Dodać kostkę grzybową. Gotować ok 40 minut.
Krok 2 - Gołąbki w sosie pieczarkowym. foto
3
śmietanę rozrobić z mąką. Dać trochę sosu, dobrze rozrobić.
Krok 3 - Gołąbki w sosie pieczarkowym. foto
4
Zaciągnąć sos.
Krok 4 - Gołąbki w sosie pieczarkowym. foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Gołąbki w sosie pieczarkowym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 04.01.2013 14:22
Pyszna wersja :)
Maniek2 03.10.2012 16:46
pycha
pacpaw 15.07.2012 20:42
fajna alternatywa do sosu pomidorowego
suzana 28.06.2012 16:30
nie wspominam takiego połączenia dobrze, ale może jeszcze kiedyś się skuszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak