Sposób przygotowania

kurczaka kroimy w niewielkie kawałki o grubości ok. 1-1,5cm. Przygotowujemy marynatę-mieszamy z oliwą sos sojowy, musztardę, przyprawy i zmiażdżony czosnek. Wkładamy kawałki kurczaka do marynaty i chowamy na minimum godzinę do lodówki.
Cebulę i cukinię kroimy w plastry, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kawałki.
Wyjmujemy zamarynowanego kurczaka i nadziewamy na patyczki na przemian mięso i warzywa. Pieczemy ok. 30-40 minut w temperaturze 180- 200 stopni.

Przyprawy do marynaty można dobierać w zależności od własnych upodobań. Ja lubię akurat taki zestaw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale super szaszłyczki :) IDEALNE !
  • 2
    original
    Opublikowano

    magdalea

    super, bardzo lubię drobiowe szaszłyki;-)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne szaszłyki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !