Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na kruchym cieście Joanny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
margaryna 200 gram
mąka 2 szkl
cukier 3 łyżki
konfitury z jabłek 500 gram
białko 4 szt
cukier 150 gram
żurawina 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na kruchym cieście Joanny

Kroki postępowania

1
Mąkę żółtka i cukier z margaryną zagniotłam podzieliłam na połowę jedną część włozyłam do zamrażalki na 30 minut a drugą rozwałkowałam i położyłam na dno tortownicy wysmarowanej masłem .Wyłożyłam jabłka na ciasto
Krok 1 - Jabłecznik na kruchym cieście Joanny foto
2
na to położyłam następne ciasto, rozwałkowałam je.
Krok 2 - Jabłecznik na kruchym cieście Joanny foto
3
.Ubiłam białka z cukrem wyłożyłam na ciasto.
Krok 3 - Jabłecznik na kruchym cieście Joanny foto
4
posypałam żurawiną Piekłam 45 minut w 170 stopniach wyszło pyszne .
Krok 4 - Jabłecznik na kruchym cieście Joanny foto
5
Tak wygada gotowe.
Krok 5 - Jabłecznik na kruchym cieście Joanny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.07.2012 13:32
smaczne
Ewa104 28.06.2012 18:15
Wygląda pysznie.Mam tylko pytanko,czy żurawina się nie przypiekła?
GOSIA18 28.06.2012 17:37
chce się go zjeśc
Anna152 28.06.2012 08:22
rewelacyjny
Katarzyna87 28.06.2012 08:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak