Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z białej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała porzeczka 2 kg
cukier 1/2 kg
białe wino 1 szklanka
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z białej porzeczki

Porzeczki oczyszczamy, zagotowujemy. Gdy owoce delikatnie się rozpadną dodajemy dżemix, zagotowujemy. Następnie wlewamy dodajemy cukier, a gdy się rozpuści wlewamy wino. Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików. Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 18.08.2012 22:22
Przyznam, że nigdy nie próbowałam. Ciekawi mnie smak...
iziona 28.06.2012 07:40
Z porzeczki jeszcze nie robiłam dżemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak