Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks gorzowski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier puder 15 dag
margaryna 1 kostka
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
bakalie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks gorzowski

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po 1 żółtku. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i bakaliami i dodajemy do powstałej poprzednio masy. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do keksówki i pieczemy 50 minut w 170 stopniach. Dekorujemy wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 28.06.2012 12:09
uwielbiam keksy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak