Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca z piernika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
miód 1 szklanka
smalec 2 łyżki
mleko 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cytryna 1/2 sztuka
sól szczypta
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Serca z piernika

Miód podgrzewamy z tłuszczem (nie gotujemy)!. Gdy przestygnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, sok z cytryny oraz startą skórkę cytrynową. Dodajemy mleko i szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy na gładką masę i odstawiamy na 12 godzin w chłodne miejsce. Rozwałkowujemy na grubość około 1/2 cm i wykrawamy piernikowe serca. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 08.08.2012 06:48
fajne
Kamila/kami007 28.06.2012 11:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak