Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
miód 1 szklanka
masło 20 dag
cukier puder 1 szklanka
jaja 4 sztuki
ocet 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
Krem:
śmietana kremowa 30% 1 l
cukier do smaku
polewa czekoladowa
orzechy włoskie 1 mielone
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Z podanych składników zagniatamy ciasto, zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce przez około 1 godzinę.
Dzielimy je na 3 części i pieczemy 3 osobne placki.
Śmietanę ubijamy i dodajemy cukier i zmielone orzechy. Całość mieszamy. Powstałym kremem przekładamy placki. Całość odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Wierzch polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak