Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 3 szklanka
cynamon Prymat 1 opakowanie
woda 3/4 szklanka
żelfix 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Jabłka (słodka odmiana) obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w drobne kawałki. W przegotowanej wodzie rozpuszczamy cukier i zalewamy jabłka. Całość mieszamy i zasypujemy cynamonem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 3-4 godziny. W międzyczasie należy kilkakrotnie przemieszać owoce. Smażymy aż zaczną się rozpadać i będą szkliste. Dokładamy dżemix. Gdy masa zgęstnieje, przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak