Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem brzoskwiniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 3 kg
cukier 1 szklanka
cytryna 1 sztu
żelfix 2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem brzoskwiniowy

Brzoskwinie sparzamy i obieramy ze skórki. Usuwamy pestki. Kroimy na drobniejsze kawałki. Zasypujemy cukrem i dostawiany na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Owoce smażymy na niewielkim ogniu, stale mieszając. Gdy będą częściowo rozgotowane, dodajemy dżemix i wyciśnięty sok z cytryny. Gotujemy jeszcze 15 minut. Gorący dżem przekładamy do rozgrzanych słoików. Pasteryzujemy ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 10.08.2012 10:42
Pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak