Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z pigwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z pigwy

Pigwę myjemy pod bierzącą wodą. Usuwamy ziarna nasion i kroimy ją w kawałki. Następnie wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem - można to zrobić stopniowo. Odstawiamy na około 5 dni aż pigwa puści sok potrząsając co jakiś czas słoikiem. Sok jest dobry zarówno do ciast, deserów czy herbaty.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 23.09.2013 19:45
musi być pyszny
miki47 17.03.2013 10:56
bardzo apetyczny przepis
hahanka 10.11.2012 16:55
super do herbatki
kate.500 11.10.2012 20:07
super
Ewelina38 08.10.2012 11:24
...i jest pyszny :)
romanrafal
romanrafal 04.10.2012 16:38
ciekawe
kasiek 22.08.2012 21:41
super pomysł
Ewelina47 29.07.2012 21:19
do herbaty i nie tylko, ja dodaję też do deserów
jozefinach 23.07.2012 10:54
Syrop z pigwy kojarzy mi się z dzieciństwem.
bgs1984 10.07.2012 21:39
mniam
marzenciak1985 10.07.2012 21:35
mniam
Wacław 08.07.2012 12:42
pyszny syrop !
dianix 01.07.2012 21:51
syropy lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak