Sposób przygotowania

Rabarbar myjemy i dokłdanie obieramy. Kroimy w kostkę i zasypujmey ok 2 łyż cukru. Odstawiamy na ok 1 godz, aż puści sok. Zlewamy nadmiar soku, a owocę delikatnie miksujemy w blenderze.
Jajka ucieramy z 1 szkl cukru i 1 opakowaniem cukru waniliowego. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cały czas miksując wlewamy olej. Dokładnie wymieszanę ciastow wylewamy do wyłożnej papierem formy. Na wierzchu układamy owoce.
Z 5 dag mąki, cukru i margaryny zagniatamy kruszonkę, a następnie kruszymy na wierzchu ciasta. Całość obsypujemy cukrem wniliowym. Ciasto pieczemy w 180 stopni k 50 min.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    z kruszonką pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    musze zrobić!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobrze ,że można go zrobić pewnie i też z innymi owocami...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    lubię takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    rabarbar już niedługo się pojawi, przepis sie przyda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !