Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
woda 1/2 litra
jajko 1 szt
drożdże 3 dag
cukier 1/2 szkl
sól do smaku
cynamon do smaku
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże dodajemy mąkę , jajko, cukier ,szczyptę soli i cynamon. Wyrabiamy ciasto - delikatnie. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. Jabłka obieramy i kroimy w kawałki. Do wyrośniętego ciasta wkładamy kawałki jabłek i nakładamy łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażymy z obu stron na złowty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 26.06.2013 21:28
super placuszki
kasiek 30.08.2012 14:51
pyszne racuszki
Justyna/Dzastus 16.08.2012 09:37
uwielbiam
Ewelina47 11.08.2012 21:43
lubię racuchy z owocami
Ewelina47 11.08.2012 21:43
lubię racuchy z owocami
bgs1984 10.07.2012 21:40
mniam
marzenciak1985 10.07.2012 21:35
mniam
dianix 01.07.2012 21:52
uwielbiam, tak samo z poziomkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak