Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kosteczkę, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę posiekać. Kurki oczyścić, umyć i gotować w osolonej wodzie ok. 8 min, na małym ogniu. W miseczce zmieszać mąkę, paprykę, bazylię, chilli i przyprawę do kurczaka. W mieszance obtaczać kawałki kurczaka, smażyć na oleju. Do mięsa dodać cebulę oraz oraz odsączone kurki. Podlać 1/2 szkl. wody. Dusić ok. 5 min na małym ogniu. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    wypróbuję
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie mogę się doczekać sezonu na kurki
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !