Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona rybka

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
mleko 2 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona rybka

Rybę umyć, przełożyć do miski i zalać mlekiem. Odstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie wyjąć i oprószyć z obu stron solą i pieprzem.

Sos:
1/2 szkl. oleju,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki octu jabłkowego,
łyżka musztardy węgierskiej,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
szczypta ostrej papryki,
3 płaskie łyżki cukru,
sól.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Rybę posmarować sosem, ułożyć na folii aluminiowej i piec ok. 35 min. W połowie pieczenia obrócić rybę na drugą stronę i ponownie posmarować sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.10.2013 23:05
rybka zapowiada się smacznie
czekoladka_m 20.08.2012 15:18
Ewa, zapraszam:):)
Ewa104 18.08.2012 21:40
Mniam,na taką rybkę to bym się wprosiła.Uwielbiam takie rybki zwłaszcza grillowane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak