Sposób przygotowania

Rybę umyć, przełożyć do miski i zalać mlekiem. Odstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie wyjąć i oprószyć z obu stron solą i pieprzem.

Sos:
1/2 szkl. oleju,
3 łyżki przecieru pomidorowego,
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki octu jabłkowego,
łyżka musztardy węgierskiej,
1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
szczypta ostrej papryki,
3 płaskie łyżki cukru,
sól.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Rybę posmarować sosem, ułożyć na folii aluminiowej i piec ok. 35 min. W połowie pieczenia obrócić rybę na drugą stronę i ponownie posmarować sosem.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam,na taką rybkę to bym się wprosiła.Uwielbiam takie rybki zwłaszcza grillowane.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ewa, zapraszam:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    rybka zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !