Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
słonina 150 g
sól i pieprz
cebula 400 g
cytryny 30 g
mąka 40 g
papryka mielona 20 g
grzanki 300 g
bułka kilka szt.
wołowina 1 kg
wino czerwone 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk

Cebulę obrać,pokroić w plastry,poddusić na maśle.
Słoninę stopić.
Wołowinę zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Do zmielonej wołowiny dodać wino,wymieszać, odstawić na 2 godz.
Następnie dodać sól i pieprz, paprykę i odrobinę wody.
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę.
Formować z masy okrągłe befsztyki, panierować w mące,smażyć na stopionej słoninie.
Cebulę skropić sokiem z cytryny,dodać do befsztyków,podlać wodą,dusić kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 29.08.2012 09:05
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak