Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z czarnej porzeczki na zimę

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z czarnej porzeczki na zimę

Umyte, oczyszczone z szypułek i osączone porzeczki wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą .Na 1 kg owoców 1,5szkl wody. Całość doprowadzić do wrzenia, zmiażdżyć owoce i gotować jeszcze ok 3 minut. Odstawić , a następnie przecedzić przez gęste sitko. Zmierzyć objętość soku i dodać cukier. Na jedną szklankę soku, jedna szklanka cukru kryształu. Wymieszac sok z cukrem i krótko gotować( do rozpuszczenia cukru). Usunąć powstałe szumowiny. Przelać do słoiczków i zakręcić po napełnieniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2015 15:00
Robię podobnie, doskonała do ciast w zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak