Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka malinowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
spirytus 1 l
woda 1 l
cukir 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka malinowa

Maliny dokładnie myjemy, wkładamy do słoika i zalwamy spirystusem. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy w cimne miejsce na okres ok. 2 tygodni. Po tym czasie nalewkę przecedzić przez sitko, przeciarając owoce. W garnku gotujemy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Taki syrop dolewamy do naszej nalewaki, mieszamy i odstawiamy ponownie na tydzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anika711 22.09.2012 08:09
na jesienną aurę bardzo się przyda
Katarzyna40 02.09.2012 15:38
ooo:) coś dla mnie !
cukiereczek 30.07.2012 08:26
fajna
edyta44 26.07.2012 11:59
swoje najlepsze
andrzej10 11.07.2012 15:25
dobra na przeziębienia
Magdalena/Madija 02.07.2012 15:59
swietny
aginaa 29.06.2012 21:56
dokładnie :)
cukiereczek 29.06.2012 06:34
super przepis
Katarzyna/kate1980 27.06.2012 22:46
super przepis
aginaa 27.06.2012 19:54
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak