Sposób przygotowania

Maliny dokładnie myjemy, wkładamy do słoika i zalwamy spirystusem. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy w cimne miejsce na okres ok. 2 tygodni. Po tym czasie nalewkę przecedzić przez sitko, przeciarając owoce. W garnku gotujemy wodę i rozpuszczamy w niej cukier. Taki syrop dolewamy do naszej nalewaki, mieszamy i odstawiamy ponownie na tydzień.

Spróbuj również

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super przepis
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    dokładnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    swietny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobra na przeziębienia
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    swoje najlepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    fajna
  • 0
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    ooo:) coś dla mnie !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anika711

    na jesienną aurę bardzo się przyda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !