Sposób przygotowania

Przepis na ten likier pochodzi z książki "Likiery" wydawnictwa Weltbild. W orginalnym przepisie skład tego likier jest nieco inny. Zmiast krówek są śmietanowe cukierki toffi wraz z cukrem waniliniowym i szczyptą soli. Ja jednak pominęłam już dodanie cukru, gdyż krówki są wystarczająco słodkie i mam pyszny smak. W rondelku podgrzewamy śmietankę, dodajemy cukierki krówki i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Masę krówkową studzimy i powolutku wlewamy wódkę. Ostudzony likier wlewamy do butelki lub karafki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pewnie pyszny...a najpierw przeczytałam: "likier z mrówek" :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie likiery
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię likiery
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lolus90

    likiery z krówek są najlepsze ;)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakołyk
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    mniam
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Najlepsze jest to, co najprostsze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !