Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier z krówek

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 200 g
krówki 350 g
wódka 650 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Likier z krówek

Przepis na ten likier pochodzi z książki "Likiery" wydawnictwa Weltbild. W orginalnym przepisie skład tego likier jest nieco inny. Zmiast krówek są śmietanowe cukierki toffi wraz z cukrem waniliniowym i szczyptą soli. Ja jednak pominęłam już dodanie cukru, gdyż krówki są wystarczająco słodkie i mam pyszny smak. W rondelku podgrzewamy śmietankę, dodajemy cukierki krówki i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Masę krówkową studzimy i powolutku wlewamy wódkę. Ostudzony likier wlewamy do butelki lub karafki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 31.08.2012 20:47
fajna
Andysz 29.08.2012 23:45
ekstra;)
Habibi 22.08.2012 08:02
Najlepsze jest to, co najprostsze :)
agam26 06.08.2012 18:53
mniam
andrzej10 21.07.2012 13:35
smakołyk
Iwusia 03.07.2012 21:06
ale pycha
anja3107 02.07.2012 12:14
super
lolus90 02.07.2012 11:56
likiery z krówek są najlepsze ;)
cukiereczek 29.06.2012 06:35
lubię likiery
Katarzyna/kate1980 27.06.2012 22:46
uwielbiam takie likiery
1j1o1l1a1 27.06.2012 20:03
pewnie pyszny...a najpierw przeczytałam: "likier z mrówek" :)))
aginaa 27.06.2012 19:54
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak