Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE CZOSNKOWYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 0,4 kg
sok z cytryny 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
pomidory twarde 35 dag
natka pietruszki
oregano 1 łyżka
sól do smaku
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE CZOSNKOWYM

Filety skropić sokiem z cytryny - odstawić do nasiąknięcia. Następnie obsmażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor. SOS: Czosnek oraz cebulę obrać, a następnie bardzo drobno posiekać. Na patelnię z rozgrzaną oliwą dodać cebulę oraz czosnek i razem dusić pod przykryciem ok 10 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę - dodać do reszty. Przyprawić natką pietruszki oraz oregano. Dodać cukier i sól do smaku - całość dokładnie wymieszać. Powstałym sosem zalać filety w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika na ok 25 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 28.08.2012 10:26
mniami :)
Mariposas 03.08.2012 18:06
musi być pyszny
Rafał10 28.06.2012 09:49
uwielbiam rybki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak