Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z żółtą cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
cebula 1
szczypiorek
masło roślinne 2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z żółtą cukinią

Kroki postępowania

1
Młodą, niedużą i cienką cukinie bardzo dokładnie myjemy a następnie wycieramy papierowym ręcznikiem
Krok 1 - Jajecznica z żółtą cukinią foto
2
Cukinię kroimy w plastry, cebulę w cienkie półplasterki, a niewielką ilość szczypiorku siekamy
Krok 2 - Jajecznica z żółtą cukinią foto
3
Warzywa przekładamy do rondelka, dodajemy masło i nieco soli - przesmażamy do miękkości warzyw.
Krok 3 - Jajecznica z żółtą cukinią foto
4
Wbijamy jajka, dodajemy ponownie nieco soli i smażymy jajecznicę do uzyskania porzadanej konsystencji. Jajecznice przekładamy na talerzyk i jemy
Krok 4 - Jajecznica z żółtą cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 26.07.2012 09:52
wygladaja rewelacyjnie
stokrotka 27.06.2012 20:25
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak