Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 150 gram
białko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
Biszkopty 100 gram
cytryna 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki

Biszkopty ścieramy na tarce ( tak, aby wyglądały jak bułka tarta ).
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier, sok z połówki cytryny i ubijamy dalej na puszystą i gęstą pianę. Wsypujemy wiórki kokosowe, 4 łyżki startych biszkoptów i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na natłuszczoną blachę wykładamy łyżeczką małe porcję ciasteczek lub wyciskamy szprycą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 min. w temp. 160 stopni na jasno brązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.06.2013 22:10
musze takie upiec
cooleczka 08.11.2012 19:25
fajne
rjustysia 07.11.2012 10:39
jedne z moich ulubionych ciasteczek :)
Dorota59 03.11.2012 14:52
fajne
Natalia40 12.07.2012 20:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak