Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty i pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 0,5 szt
pieczarki 15 dkg
seler 1,4 szt
pomidor 1 szt
natka pietruszki garść
sól
pieprz
majonez
ogórki 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty i pieczarek

kapustę ścieramy na tarce i solimy na ok 2 god zodstawiamy aby puściła soki. Następnie wygniatamy wode i dodajemy starte na tarce ogórki, seler oraz jajka, dodajemy pokrojony w kostke pomidor. Pieczarki kroimy w paseczki i lekko obgotowujemy odsączamy z wody i ostydzone mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy majonez i pietruszkę doprawiamy do smaku i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 27.08.2012 23:49
brzmi zachęcająco:)
motylwe 27.06.2012 19:17
musi być dobra
magdalea 27.06.2012 19:17
pyszny obiad;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak