Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACKI Z WĘDZONYM ŚLEDZIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź wędzony 4 sztuki
mąka 250 gram
jajko 3 sztuki
mleko 1/2 litra
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI Z WĘDZONYM ŚLEDZIEM

Do miski przesiać mąkę. Mleko jajka i sól połączyć i razem roztrzepać. Część mleka z jajkiem dodać do mąki i dokładnie wymieszać. Następnie stopniowo dodawać resztę płynu i ciągle mieszać w taki sposób by nie powstały grudki. Ze śledzi ściągnąć i usunąć z nich ości, a mięso rozdrobnić. Na patelni z rozgrzanym olejem wylać bardzo cienką warstwę ciasta, na wierzch wyłożyć kawałki ryby. Całość zapiekać z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 25.08.2012 20:04
nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak