Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 20 ml
mąka 90 g
masło 90 g
cebula 140 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 80 g
olej 130 ml
jajko 1 szt
sól i pieprz
panga 1 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Filety rybne umyć, osączyć, zemleć w maszynce.
Cebulę obrać,pokroić w kostkę,przesmażyć na maśle.
Dodać cebulę z solą i pieprzem do masy rybnej.
CIASTO
Do miski wsypać mąkę,dodać jajko, mleko,szczyptę soli,zmiksować.
Z masy rybnej formować okrągłe placuszki, maczać w cieście ,obtaczać w bułce,smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 24.08.2012 10:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak