Sposób przygotowania

Filety pokroić na 8 kwadratowych kawałków, a następnie pokropić je sokiem z cytryny. Odstawić je na 15 minut by nasiąknęły sokiem – później posypać solą. Pory bardzo starannie umyć i w osolonej wodzie sparzyć – po wyjęciu przelać zimną wodą. Szerokie liście pokroić w kostki wielkościowo podobne do kawałków ryb. Długie i wąskie liście zostawić, by później użyć ich jako wiązadełka. Kostki ryby obłożyć kwadratowymi liśćmi, a następnie obwiązać podłużnymi i zawiązać na supełek. Bulion rozgrzać, dodać białe wino, a następnie włożyć naszą rybę i gotować pod przykryciem przez ok. 6 minut. Odstawić do ostygnięcia. Ryby z wywaru wyjąć, do wywaru dodać roztopione masło oraz wbić żółtko. Całość ogrzewać na bardzo małym ogniu i dokładnie ubijać do czasu powstania kremowego sosu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu rybę polać powstałym sosem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    fajne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !