Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z śmietanowym sosem i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda 1 szklanka
oliwa 4 łyżki
drożdże 1/2 kostki
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
śmietana 1 szklanka
żółty ser ostry 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z śmietanowym sosem i serem

Kroki postępowania

1
Drożdże wymieszać z mlekiem i cukrem. Dodać mąkę, wode, oliwe i sól i zioła prowansalskie. Wyrobić elastyczne ciasto.
Krok 1 - Bułki z śmietanowym sosem i serem foto
2
Śmietanę podgrzać na patelni. Dodać do sosu zioła i czosnek. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki. Uformować kule z wgłębieniem. Do każdego wgłębienia dodać sos przykryć startym żółtym serem. Piec w piekarniku w 200 stopniach ok. 10 min.
Krok 2 - Bułki z śmietanowym sosem i serem foto
3
Podawać z keczupem
Krok 3 - Bułki z śmietanowym sosem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak