Sposób przygotowania

Mąkę razową wymieszać z mąką pszenną, solą i papryką, dodać mleko, jajka i olej i dokładnie połączyć. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany, gęstość regulujemy mlekiem. Odstawiamy na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy pokrojonego fileta doprawionego papryką czerwoną, pieprzem i solą. Do podsmażonego fileta dodajemy mieszkankę i smażymy, mieszając co jakiś czas. dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili, doprawiamy solą, odrobiną cukru, dolewamy trochę sosu pomidorowego. Całość dusimy razem przez kilka minut. Smażymy naleśniki na suchej patelni. Farsz nakładamy na naleśniki, posypujemy serem i zawijamy, tworząc tortille lub składając na pół. Podajemy z sosem pomidorowym doprawionym ziołami i czosnkiem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    polecam, wychodzą jak tortille :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    wyglądają bardzo smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    trzeba spróbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    spróbuję :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    chętnie spróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    ciekawe, wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !