Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba duszona z fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 60 dag.
cebula 2 sztuki
margaryna 1,5 łyżki
mąka 1 łyżka
włoszczyzna
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
fasola 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba duszona z fasolą

Rybę umyć, pokroić, opruszyć solą oraz pieprzem. Warzywa oczyścić, pokroić w paski. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym margaryną, dodać warzywa, 1/2 szklanki wody, dusić w piekarniku. Miękkie warzywa zalać śmietaną rozprowadzoną z mąka, sokiem z cytryny, wymieszać z fasolą, doprawić do smaku, dusić kolejne kilkanaście minut. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 09:50
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak