Sposób przygotowania

Masło, cukier i żółtka utrzeć na jednolitą, masę. Białka ubić. Mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia wsypać do masy i delikatnie połączyć z pianą.Do formy przełożyć połowę ciasta i równo rozsmarować. Pozostałe ciasto wymieszać z mlekiem i kakao, po czym wyłożyć na białe ciasto. Gruszki obrać, przekroić na pół poukładać na cieście. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 min. Jeśli chodzi o krem to zagotować szklankę mleka z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać rozrobioną mąkę( 4 łyzki) i resztą mleka. Mieszać do momentu zagotowania i zgęsnięcia masy. Ostudzić. Zmiksować z kostką masła.
Na wystudzonym cieście rozsmarować równomiernie krem. Udekorować polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amicus

    było naprawdę smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Pychota, wspaniale się prezentuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !