Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb zapiekany z mozzarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 l mleka
60 dag sera mozzarella
2 szklanki gotowego sosu pomidorowego
1 łyżka masła
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb zapiekany z mozzarella

Chleb kroimy na kromki i moczymy w mleku.Układamy je następnie warstwami w nasmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym.Każdą warstwę chleba polewamy sosem pomidorowym ,posypujemy oregano i przykrywamy plastrami sera mozzarella.Ostatnią warstwę nie posypujemy serem .Jajka ubijamy z parmezanem ,pieprzem ,solą i posiekaną natką pietruszki lub koperku.Warstwy chleba polewamy przygotowaną masą jajeczną i posypujemy startymi wiórkami zimnego masła. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 09.05.2013 20:41
robimy podobnie, jest pyszny :)
caralajna 27.08.2012 13:51
w smaku troszkę jak pizza, mniam :)
olkaaa 22.03.2012 11:12
super
Grażyna13 01.02.2012 10:41
Super :)
ben-ka 01.06.2011 08:47
macie rację - prosto,szybka a najeść sie mozna:)
barbara11561 10.05.2011 13:37
Pyszny:)
Jolanta40 28.09.2010 08:17
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak