Sposób przygotowania

Z kokosa odlać wodę, rozbić wyciągnąć miąższ. Oczyścić kokos , pokroić w mniejsze kawałki i zagotować w szklance wody w garnku. Po zagotowaniu zdjąć z ognia, zmiksować blenderem i ponownie ogrzać. Po przestudzeniu odsączyć przez gazę wiórki kokosowe, mleko pozostawić do likieru. W dużym słoju zalać wódką wiórki kokosowe i pozostawić na noc. Następnego dnia, Przecedzić alkohol odrzucając wiórki, dodać mleko kokosowe, mleko skondensowane i zwykłe mleko, wszystko dokładnie wymieszać. Schłodzić i podawać
Przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super, musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    ciekawe, koniecznie trzeba wypróbować:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata61

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    warto zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !