Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbki drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
mleko do namoczenia
mąka do obtoczenia
sól
pieprz
papryka mielona
cebula 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbki drobiowe

Wątróbki myję i czyszczę z żyłek itp. Zalewam je mlekiem i odstawiam do lodówki na 30 min. Potem obtaczam w mące wymieszanej z solą i smażę na tłuszczu. Po około 15 minutach dodaję pokrojoną w paski cebulę. Doprawiam przyprawami i duszę do miękkości wątróbki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 28.06.2012 19:04
jak ładnie podana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak