Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w syropie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 3 kg
cukier 1/2 kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w syropie

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda. Kroimy na ćwiartki. Owocami napełniamy słoiki. Do każdego litrowego słoika dodajemy po 3-4 łyżki cukru, napełniamy przegotowaną wodą. Pasteryzujemy około 10 minut. Gruszki używamy do ciast, deserów oraz do przygotowania musów owocowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 25.08.2012 13:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak